După vacanţa de vară petrecută romantic alături de Studentia, în care au fost şi la Folk You, s-au apucat şi de sporturi extreme, au şi ajuns la zi cu toate serialele preferate, cei doi au ajuns în faţa celui mai extrem dintre sporturi: sesiunea de toamnă.

Deşi ştim despre ei că au reuşit de multe ori să obţină, într-un mod eroic, nota maximă la lucrări şi la examene după Dineu, Bal şi Serate (căci au fost la toate), Studentius şi Studentia au intrat într-o stare de anxietate combinată cu melancolie, căci tare ar vrea să îi mai acopere nisipul plajei, nu teancuri de cărţi şi de legislaţie. Să fie sesiunea de toamnă prima provocare supremă prin care vor trece ei?

Asemenea oricăror studenţi respectabili, Studentius şi Studentia şi-au promis că vor lua, în timpul anului, la toate examenele 10, astfel încât să nu mai meargă la măriri în luna septembrie. Noi îi încurajăm – cu toţii am crezut asta, alături de stagnarea încălzirii globale, evitarea Brexitului şi alte minuni ale lumii. Dar, din cauza unor serii de circumstanţe combinate care, ca fiecăruia dintre noi, le-au stricat puţin calculele, Studentius şi Studentia se ţin, acum, strâns de mână în faţa tsunamiului care se apropie  în valuri repezi şi înspumate de ei.

Însă zilele şi nopţile petrecute în sala de lectură şi în Sala 27, precum şi multele cafele băute sunt, parcă, mai frumoase în doi. Sutele de pagini se răsfoiesc mai uşor împreună, iar, cu un zâmbet şi cu o îmbrăţişare, timpului i se dă sens frumos.

Aşadar, Studentius şi Studentia, noi vă urăm mult succes la măriri şi vă aşteptăm la “Învaţă să fii student!”!

Miruna Stoian, grupa 317