Despre


Departamentul de Activităţi Sociale se ocupă de evenimentele sociale ce au loc în cadrul Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti, organizând, în același timp, diverse evenimente interne pentru membrii ASD.

Petreceri

Dineul de deschidere al Facultăţii de Drept

În fiecare an, se organizează „Dineul de Deschidere al Facultății de Drept”. Acesta dă startul petrecerilor din anul universitar, reprezentând un început pentru toți, fie că ne referim la boboci, fie că ne referim la cei care trec într-un an mai mare, crescând astfel așteptările.

Dineul este un eveniment de anvergură, fiind organizat pentru prima dată post-pandemie, cea mai recentă ediție având loc pe data de 15 octombrie 2022, la Casa Presei Libere – Sala de Marmură. De asemenea, acesta a fost cel mai de succes eveniment, care a atras peste 1600 de participanți.

Balul bobocilor

Balul Bobocilor este cel mai complex eveniment organizat de departamentul „Activități Sociale”, deoarece acesta are ca scop principal evidențierea bobocilor prin organizarea concursului de Miss&Mister.

În anul universitar 2021-2022, Balul Bobocilor a avut ca temă „Mafia” și s-a desfășurat în data de 5 mai la Club BOA-Beat of Angels. În cadrul ultimei ediții, a fost permisă participarea concurenților atât din anul I, cât și din anul II, pentru a nu lăsa o generație fără râvnitul concurs.

Serata de Crăciun

Serata de Crăciun înseamnă mult mai mult decât evenimentul informal pe care îl organizăm înaintea Crăciunului, el fiind bazat pe compasiune și iubire, având un scop caritabil. În anul 2021, atenția noastră s-a îndreptat către fundația „Îngeri pentru suflete”, care derulează proiecte socio-educative pentru copii, tineri și familii în dificultate.

Evenimentul a răsunat în TAPO, în data de 19 decembrie, sub formă de brunch. Concertul din timpul petrecerii a adus o notă caldă și primitoare, fiind SOLD OUT.

Spring Vibes

Spring Vibes este evenimentul prin care dăm startul sezonului de primăvară într-un mod fresh și plin de energie. Evenimentul are la bază conceptul de „indoor festival”, prin care organizatorii își pun în aplicare creativitatea și spontaneitatea, astfel tema evenimentului variază de la an la an.

În anul 2022, „Spring Vibes” a avut note tropicale, cu tematica „latino party”. Acesta a fost primul eveniment de mare anvergură post-pandemie care a adunat un număr impresionant de 1200 de persoane. Evenimentul a avut loc in data de 14 aprilie la Palatul Bragadiru.

În această categorie de evenimente se numără „Meet your lawmates”, „Movie Night”, petrecerea anuală de Halloween, petrecerile de final de sesiune, dar și alte ieșiri informale pentru membrii ASD.

Meet your lawmates

Proiectul este destinat integrării bobocilor, în vederea introducerii acestora în sistemul educațional universitar, dar și pentru a crea o interacțiune atât între ei, cât și cu alți membri ASD. Proaspeților studenți li se atribuie câte un wingman, un membru de an mai mare, nerăbdător să împărtășească cu ei toate experiențele vieții de student și să răspundă tuturor curiozităților lor.

În anul 2022, pentru prima dată, proiectul s-a desfășurat integral în format fizic, creându-se conexiuni mult mai puternice între boboci și wingmani.

Secret Santa ASD

Secret Santa” reprezintă proiectul în cadrul căruia membrii Asociaţiei Studenţilor în Drept participă în mod exclusiv şi care, sărbătorind sosirea Crăciunului, oferă tuturor ocazia de a fi Moş Crăciun pentru o zi. Fiecare membru ASD oferă un cadou simbolic unui alt membru, ales aleatoriu. Evident, fiecare membru nu ştie de la cine va primi, la rândul lui, cadoul-surpriză.

Movie Night 

„Movie Night” este unul dintre noile proiecte ale departamentului, iar prima ediție a fost una de succes, fiind un proiect caritabil. Acesta a reușit să aducă zâmbete pe buzele studenților și încă o bucurie în sufletele organizatorilor. Ideea principală a acestui nou proiect este organizarea unei seri la film cu prietenii în schimbul donației pentru o cauză nobilă.

Fondurile strânse în cadrul primei ediții au fost ajutătoare cauzei „Spitale Publice din Bani Privați”, susținută de Fundația Filantropică Metropolis și Codin Maticiuc. Pe lângă faptul că participanții au putut viziona primul film regizat de Codin Maticiuc, acesta ne-a surprins cu o sesiune de Q&A pentru fiecare interval în care a fost difuzat filmul. Succesul proiectului a adus în jur de 175 de spectatori și ne dorim să creștem din ce în ce mai mult acest proiect.

Petrecerea de Halloween

Petrecerea de Halloween este destinată strict membrilor ASD și recruților ce își doresc să intre în asociație. Fiecare are ocazia să se costumeze și să petreacă, reușind astfel să creăm o atmosferă cozy. Distracția este îmbinată cu imaginația transmisă prin costume și cu provocările pentru participanți.

„Facultatea de Drept iubește…”

„Facultatea de Drept iubește…” a avut prima ediție în 2022, chiar de Dragobete. Prin acest eveniment, departamentul „Activități Sociale” a adus pe chipurile studenților încă un zâmbet.

Panoul ASD a fost pregâtit la intrarea în facultate, unde voluntarii noștri au întâmpinat studenții cu bomboane și cu foi pe care au putut scrie ceea ce iubesc ei. Amintirile au fost distribuite sub formă de poze alb-negru în format digital.