Despre


Departamentul de Activităţi Sociale se ocupă de evenimentele sociale ce au loc în cadrul Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti, organizând, în același timp, diverse evenimente interne pentru membrii ASD.

Petreceri

Dineul de deschidere al Facultăţii de Drept

În fiecare an, mai exact în prima săptămână a anului universitar, este organizat Dineul de Deschidere. Acesta simbolizează startul studenției și reprezintă un început pentru toți, fie că ne referim la boboci, fie că ne referim la care care trec într-un an mai mare, crescând astfel așteptările.

Anul 2019 a marcat cea de-a V-a ediție a Dineului de deschidere și a avut loc în data de 5 octombrie la Club ONE, reușind să atragă peste 1000 de participanți.

Balul bobocilor

Balul Bobocilor este cel mai complex eveniment organizat de departamentul “Activități sociale”, deoarece, pe lângă tiparul pe care îl avem în materie de evenimente, acesta se bazează și pe evidențierea bobocilor prin organizarea râvnitului concurs de Miss&Mister.

În anul universitar 2019-2020, Balul Bobocilor s-a desfășurat în data de 6 noiembrie la Club BOA-Beat of Angels, având tema “The 7 Deadly Sins” și la care au participat aproximativ 1200 de persoane.

Serata de Crăciun

Serata de Crăciun înseamnă mult mai mult decât evenimentul informal pe care îl organizăm înaintea sărbătorilor de iarna, el fiind bazat pe compasiune și iubire, având un scop caritabil. Pentru că adevăratele acte de caritate sunt făcute din umbră, în anul 2019 am deci să îmbinăm magia Sărbătorilor cu misterul unui concept nou și inedit – Masquerade Christmas Party!

Evenimentul a avut intr-o locație cu o atmosferă caldă și primitoare, Si-Lounge, în data de 14 decembrie.

Spring Vibes

Spring Vibes este evenimentul care are la bază în fiecare an câte un concept nou, fresh și inovator, care ne oferă oportunitatea de a profita de imaginația noastră. De aceea, echipa departamentului studiază cerințele tuturor studenților, tendințele pentru a putea crea concepte care să atragă cât mai multe persoane.

În anul 2019 Spring Vibes a reușit să recreeze atmosfera de festival, a dimineților în care prindeai răsăritul alături de prietenii tăi cu muzica pe care ai dansat toată noaptea pe fundal. Astfel, Spring Vibes – Festival Edition s-a bucurat de un real succes, având peste 1000 de participanți. Acesta a avut loc în data de 21 martie la Casa Presei.

În această categorie de evenimente se numără petrecerea anuală de Halloween, petrecerile de final de sesiune, dar și alte ieșiri informale pentru membrii ASD.

Meet your lawmates

În anul 2020 a avut loc prima ediție a proiectului “Meet your lawmates”. Proiectul este destinat integrării bobocilor, în vederea introducerii acestora în sistemul educațional universitar, dar și pentru a crea o interacțiune atât între ei, cât și cu alți membri ASD.

Proaspeților studenți li se atribuie câte un wingman, un membru de an mai mare, nerăbdător să împărtășească cu ei toate experiențele vieții de student și să răspundă tuturor curiozităților lor.

“Secret Santa” reprezintă proiectul în cadrul căruia membrii Asociaţiei Studenţilor în Drept participă în mod exclusiv şi care, sărbătorind sosirea Crăciunului, oferă tuturor ocazia de a fi Moş Crăciun pentru o zi. Fiecare membru ASD oferă un cadou simbolic unui alt membru, ales aleatoriu. Evident, fiecare membru nu ştie de la cine va primi, la rândul lui, cadoul-surpriză.