Despre


Departamentul de Activităţi Sociale se ocupă de evenimentele sociale ce au loc în cadrul Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti, organizând, în același timp, diverse evenimente interne pentru membrii ASD.

Petreceri

Dineul de deschidere al Facultăţii de Drept

Petrecerile din fiecare an universitar debutează cu “Dineul de Deschidere al Facultății de Drept”. Evenimentul marchează un început pentru toți participanții, indiferent dacă vorbim despre studenții proaspăt intrați la Facultate sau de cei care avansează în anii superiori, generând entuziasm în rândul tuturor.

Dineul este unul dintre cele mai mari evenimente organizate de noi, cea mai recentă ediție având loc pe data de 13 octombrie 2023, la Terra Events Hall, fiind un real succes.

Balul bobocilor

Balul Bobocilor este cel mai complex eveniment organizat de departamentul „Activități Sociale”, deoarece acesta are ca scop principal evidențierea bobocilor prin organizarea concursului de Miss & Mister.

În anul universitar 2022-2023, a avut loc ediția „Grand Prix” a Balului, la Fratelli Club, în data de 24 noiembrie.

Serata de Crăciun

Serata de Crăciun înseamnă mult mai mult decât evenimentul informal pe care îl organizăm înaintea Crăciunului, el fiind bazat pe compasiune și iubire, având un scop caritabil. În anul 2022, atenția noastră s-a îndreptat către fundația „Spitale publice din bani privați”.

Evenimentul a răsunat în Nuba, în data de 18 decembrie. Succesul acestei ediții a fost pe măsură, participanții au petrecut până în zori, fiind sold-out.

.

Spring Vibes

Spring Vibes este evenimentul prin care dăm startul sezonului de primăvară într-un mod fresh și plin de energie. Evenimentul are la bază conceptul de „indoor festival”, prin care organizatorii își pun în aplicare creativitatea și spontaneitatea, astfel tema evenimentului variază de la an la an.

În anul 2023, „Spring Vibes” a avut note dulci, cu tematica „Candyland”. Acesta este un eveniment de mare anvergură, care a adunat un număr impresionant de peste 1000 de persoane. A avut loc în data de 1 aprilie, la Casa Presei Libere, în Sala de Marmură.

În această categorie de evenimente se numără „Meet your lawmates”, „Movie Night”, petrecerea anuală de Halloween, petrecerile de final de sesiune, dar și alte ieșiri informale pentru membrii ASD.

Meet your lawmates

Proiectul este destinat integrării bobocilor, în vederea introducerii acestora în sistemul educațional universitar, dar și pentru a crea o interacțiune atât între ei, cât și cu alți membri ASD. Proaspeților studenți li se atribuie câte un wingman, un membru de an mai mare, nerăbdător să împărtășească cu ei toate experiențele vieții de student și să răspundă tuturor curiozităților lor.

În anul 2022, pentru prima dată, proiectul s-a desfășurat integral în format fizic, creându-se conexiuni mult mai puternice între boboci și wingmani.

Secret Santa ASD

Secret Santa” reprezintă proiectul în cadrul căruia membrii Asociaţiei Studenţilor în Drept participă în mod exclusiv şi care, sărbătorind sosirea Crăciunului, oferă tuturor ocazia de a fi Moş Crăciun pentru o zi. Fiecare membru ASD oferă un cadou simbolic unui alt membru, ales aleatoriu. Evident, fiecare membru nu ştie de la cine va primi, la rândul lui, cadoul-surpriză.

Movie Night 

„Movie Night” este unul dintre noile proiecte ale departamentului, iar prima ediție a fost una de succes, fiind un proiect caritabil. Acesta a reușit să aducă zâmbete pe buzele studenților și încă o bucurie în sufletele organizatorilor. Ideea principală a acestui nou proiect este organizarea unei seri la film cu prietenii în schimbul donației pentru o cauză nobilă.

Fondurile strânse în cadrul primei ediții au fost ajutătoare cauzei „Spitale Publice din Bani Privați”, susținută de Fundația Filantropică Metropolis și Codin Maticiuc. Pe lângă faptul că participanții au putut viziona primul film regizat de Codin Maticiuc, acesta ne-a surprins cu o sesiune de Q&A pentru fiecare interval în care a fost difuzat filmul. Succesul proiectului a adus în jur de 175 de spectatori și ne dorim să creștem din ce în ce mai mult acest proiect.

Petrecerea de Halloween

Petrecerea de Halloween este destinată strict membrilor ASD și recruților ce își doresc să intre în asociație. Fiecare are ocazia să se costumeze și să petreacă, reușind astfel să creăm o atmosferă cozy. Distracția este îmbinată cu imaginația transmisă prin costume și cu provocările pentru participanți.

„Facultatea de Drept iubește…”

„Facultatea de Drept iubește…” a avut prima ediție în 2022, chiar de Dragobete. Prin acest eveniment, departamentul „Activități Sociale” a adus pe chipurile studenților încă un zâmbet.

Panoul ASD a fost pregâtit la intrarea în facultate, unde voluntarii noștri au întâmpinat studenții cu bomboane și cu foi pe care au putut scrie ceea ce iubesc ei. Amintirile au fost distribuite sub formă de poze alb-negru în format digital.