Arta presupune o experienţă comună, iar reprezentarea ei poate fi o activitate colectivă.
Chiar şi pictorul are nevoie de producătorul de vopsea, de hârtie, de instrumente, de modele. Avem nevoie de artă pentru a socializa cu ceilalţi. Şi ce avem în comun, ce ne leagă pe noi, ambiţioşii studenţi ai Facultăţii de Drept? Mediul juridic în care trăim acum, viaţa de student, care poate deveni destul de solicitantă.
Dar se pare că există evenimente care ne ajută să mai evadăm din acest mediu juridic, într-un mod amuzant şi constructiv.
Clubul de artă Aidol ne-a pregătit tuturor studenţilor Facultăţii de Drept două zile de festival pe 11 şi 12 aprilie 2016, chiar în Aula Magna. Ei au pregătit momente speciale – piese de teatru, momente muzicale, coregrafii. Astfel, am cunoscut mulţi studenţi talentaţi, pasionaţi şi care au reuşit să îşi pună în valoare aceste abilităţi.
Ne-am distrat pe cinste. Momentele de teatru au reflectat valorile culturale şi totodată, dificultăţile cotidiene ce ilustrează identitatea noastră de studenţi la Drept. Astfel, am reuşit să împărtăşim gânduri, idei, viziuni ce nu pot fi materializate în cuvinte, însă pot fi expuse într-un mod artistic, pe scenă.
Aşadar, festivalul a fost foarte complex, un prilej de socializare şi a reuşit să descrie povestea noastră şi să fie în acelaşi timp o lecţie de istorie.
Le mulţumim colegilor noştri pentru implicare, prestanţă şi pentru faptul că sunt mereu receptivi nevoilor noastre!
Patricia Elena Pîinicică, grupa 113