Dragi studenţi trecuţi de prima sesiune, noi suntem oglinda regretelor voastre. Astfel, ne bazăm experienţele pe trei coordonate fundamentale: ce ni se spune, ce aflam pe cont propriu şi ce ne îngrijoreaza prin anticipare.

În primul rand, cu toţii am primit un număr destul de mare de sfaturi de viaţă de la multe personalităţi pe care le-am întâlnit, fie ele bazate pe fundamente ştiinţifice, fie nu. Astfel, înainte să paşim în Facultate în calitate de studenţi, ni s-a spus cât de preţios este timpul nostru liber de acum şi, în acelasi timp, cât de puţin timp liber ar trebui să avem dacă vrem să nu ne pierdem minţile în sesiune, care se pare că va fi mult mai grea decat bacul.

Cu toate acestea, ne-am învins atacul de panica şi am avut curajul sa păşim în acest templu al educaţiei, numai ca să realizăm ca nu ştim unde este Sala Online. Din fericire, odată cu săptămânile care treceau în veşnicul ritm, impar – par, impar – par, ca ticăitul ceasului fără baterie, am început să înţelegem cum funcţionează un student.

Am descoperit sala de lectură şi cum să dormi opt ore în patru ore sau macar am halucinat că am descoperit cum. Am aflat ca exista etajul al treilea şi că salile de acolo au luminatoare pe tavan. În acelaşi timp am aflat şi că nimeni nu le spală niciodată. Am conştientizat că Dreptul civil se aseamănă puţin cu economia şi ne-am simţit un pic mai bine, dar nu cu mult. Au trecut deja zilele când nu înţelegeam ce e “Dissescu” şi de ce ar trebui să ne bem cafeaua acolo. Sau de ce ar trebui să bem cafea.

Astfel am ajuns la ceea ce ne ţine treji noaptea, pe lânga muzica puternică din club şi paharul din mână. PRIMA SESIUNE. Nu este uşor să trăieşti în anticiparea a ceva ce ţi s-a promis că va fi o perioadă cutremuratoare din viaţa ta. Noi suntem oglinda regretelor voastrepentru că aşa cum voi ne-aţi sfătuit din toată inima să învăţăm cât mai mult înainte de sesiune, nici noi vom fi in stare să ghicim din prima formula magică de nopţi albe şi străduinţa necesară pentru a nu avea regrete după ce primim notele.

Dar mulţumim, pentru că, datorită ajutorului vostru, examenul este mai puţin o povestire de science-fiction şi mai mult un eveniment conturat şi înfricoşător.

Mult succes tuturor în prima sesiune!

Karina Iacob, grupa 118