O busolă binevenită
Un acronim greu de pronunțat și niște proiecte pe care nu ar avea cum să le facă singuri niște studenți ocupați – acesta a fost primul gând care mi-a trecut prin cap când am citit descrierea evenimentului, gând urmat imediat de decizia entuziastă de a participa la tot ce are de oferit această Asociație bobocilor. Proiectul pe care l-am descoperit a fost exact ce avea nevoie un boboc copleșit de cât de complexă se anunța a fi studenția. Altfel zis, ISFS-ul a fost o busolă binevenită la începutul odiseei ce avea să fie viața de student la Drept.
O concluzie la care am ajuns din prima zi a proiectului, consolidată iremediabil pe parcursul activităților, a fost convingerea că alegerea acestei Facultăți a fost cea potrivită, dacă așa avea să fie colectivul de oameni alături de care urma să îmi petrec următorii patru ani din viață.
Cel mai mare merit al ISFS-ului este, cred eu, expunerea la tot. Mulți viitori colegi, multe informații necesare și utile, multe activități interesante, amuzante sau motivante. Deopotrivă potrivit pentru oamenii cu grupuri întregi de prieteni la Drept sau cu niciun cunoscut în noua provocare, pentru cei ce vor să petreacă, pentru cei nerăbdători să cunoască mai îndeaproape lumea juridică, pentru cei ce vor să se implice în comunitatea lor, pentru cei cu spirit ludic, pentru toți cei norocoși să ia parte la această aventură comună ISFS este o mostră concentrată a tot ce va urma.
Deși după doi ani în această Facultate mă consider destul de călit pentru a-i sfătui pe boboci la începutul lor de drum, un lucru a rămas invariabil: niciodată nu suntem prea experimentați pentru a învăța încă ceva în plus despre ce înseamnă să fii student; asta pentru că a fi student este în primul rând despre oamenii cu care interacționăm zi de zi – iar ISFS asta face: aduce oamenii laolaltă.
Domocoș George, Anul III, Seria a II-a
Poze și obiecte pe care încă le mai caut
De fiecare dată când vreau să scriu despre un moment anume, îmi place să caut poze și obiecte din acea zi pentru a-mi aduce aminte cât mai verosimil ceea ce am simțit și trăit atunci. Căutând în telefon, mi-am dat seama că nu am nici măcar o poză din ziua de 29 septembrie 2020, zi în care am participat pentru prima dată la o activitate ISFS. Deși nu am reușit să imortalizez acele momente, pot spune că îmi aduc aminte de fiecare detaliu din acea seară de septembrie.
Pe lângă faptul că era prima mea seară în care participam la ISFS, era și prima mea seară în București. Eram în Uber, în drum spre Berărie și mintea îmi zbura doar la faptul că urma să întâlnesc niște oameni pe care nu îi mai văzusem niciodată. Ajunsă acolo, privesc mulțimea și văd o multitudine de chipuri: unele pe care le mai întâlnisem, unele care îmi zâmbeau pentru prima dată și unele pe care nu le-am mai văzut de atunci. Ceea ce nu realizam eu atunci era faptul că acele persoane pe care le vedeam pentru prima dată urmau să îmi devină colegi, prieteni și oameni care vor avea un loc special în viața mea. ISFS-ul mi-a dat șansa să cunosc oameni în adevăratul sens al cuvântului. Până la urmă, despre asta este ISFS: despre emoție, despre oameni și despre legăturile pe care le creează.
Dacă ar fi să îmi dau un sfat mie de acum un an, ar fi acela că ar trebui să fiu prezentă în toate zilele proiectului, pentru că poți trăi doar o singură dată acele momente unice în calitate de boboc. ISFS are un loc aparte în inima mea, nu numai pentru că m-a ajutat să cunosc oameni, ci și pentru faptul că mi-a dat curaj și speranță că, deși primul an de facultate va fi online, voi avea șansa să trăiesc la maximum experiența studenției.
Bane Cristina, Anul II, Seria a II-a
Începutul sub amprenta ISFS
Pe moment credem că unele începuturi vor fi nesemnificative pentru noi, dar într-un final observăm că ele își lasă amprenta în ceea ce va urma.
Deși pășeam în facultate cu emoțiile unei noi etape a vieții, m-au făcut să mă simt parte a unei familii.
Cum toate începuturile sunt grele, iar venirea la facultate anunța o studenție cel puțin extraordinară, am cunoscut cu adevărat ce înseamnă să fii tu în orice situație. Se anunța o săptămână în care am fost învățată cum să fiu studentă, dar în care m-am și distrat, am râs și am cunoscut oameni care m-au purtat într-un carusel de emoții.
Am învățat, am trăit momente demne de un student la Drept, am auzit cuvinte care și astăzi îmi răsună în cap, dar mai presus de toate îmi amintesc cu drag de acea perioadă.
Se spune că momentele cu adevărat frumoase nu se uită, astfel că îmi amintesc perfect fiecare poză făcută, fiecare joc la care am luat parte și fiecare coleg întâlnit. Prin intermediul activităților am făcut lucruri pe care până în acel moment nu le luam în seamă, dar care au fost începutul unei lumi din care am vrut să fac parte.
Primele activități cu care am luat contact m-au făcut să înțeleg cum e, de fapt, sub bariera multor zvonuri, să fii student la Facultatea de Drept, dar și să observi perspective diferite de abordare, atât din partea unor profesori, cât și din partea unor studenți. Unite, cele două m-au învățat, ca proaspăt boboc ajuns în București, cum să devin ceea ce îmi doresc.
ISFS-ul este puțin din toate, de la nebunie, la extaz, la sentimentul apartenenței la o comunitate, la bucurie și distracție. Privind retrospectiv, experiența ISFS în calitate de boboc este unică, astfel aș repeta-o iar și iar, dar de la an la an, într-o versiune personală din ce în ce mai bună.
Matei Ioana Ștefania, Anul III, Seria a II-a