Despre


Departamentul Marketing & PR are ca obiect general de activitate promovarea imaginii Asociaţiei Studenţilor în Drept atât în mediul extern, cât şi în mediul intern, al Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti, fiind “oglinda Asociaţiei Studenţilor în Drept”.

Departamentul Marketing & PR compune şi elaborează atât textele necesare pentru promovarea scrisă şi online, cât şi imaginea vizuală a tuturor evenimentelor şi proiectelor Asociaţiei Studenţilor în Drept, fiind responsabil de strategia de promovare.

Departamente


Vezi mai mult

Publicații

Ghidul bobocului

Publicaţia reprezintă prima întâlnire a proaspeţilor studenţi ai Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, pe de o parte cu Asociaţia Studenţilor în Drept, iar pe de altă parte cu informaţiile esenţiale pe care orice student trebuie să le cunoască înainte de începerea anului universitar.

Distribuit în prima zi a anului universitar de către voluntarii din cadrul ASD, Ghidul Bobocului cuprinde informaţii utile referitoare la materiile de studiu ale anului I, la burse, la Colegiul Juridic Franco-Român, la activităţile academice desfăsurate în Facultatea de Drept, precum şi la reprezentarea studenţească.

Retrospectiva

 

Broşura de prezentare a activităţii anuale a Asociaţiei Studenţilor în Drept este realizată de Departamentul Marketing & PR, în colaborare cu directorii departamentelor Asociaţiei. Ajunsă la cea de-a doua apariţie, broşura îşi propune să traseze o linie retrospectivă la finalul anului academic, pentru a evidenţia felul în care s-au contopit armonios munca şi dedicarea membrilor asociaţiei, printr-o scurtă prezentare a proiectelor desfăşurate sub egida ASD.


Revista Juris Juventute

 Ajunsă la cel de-al patrulea număr, Juris Juventute este revista ştiinţifică reprezentativă a studenţilor şi masteranzilor Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti. O adevărată „carte de vizită” a Asociaţiei Studenţilor în Drept în mediul academic, revista cuprinde cele mai bune articole ale studenţilor înscrişi la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice din fiecare an, ca o răsplată suplimentară premiilor obţinute de autorii care publică articolele în revista editată de Departamentul Marketing & PR anual. De asemenea, revista cuprinde mesajul domnului Decan şi articole publicate de avocaţii societăţilor de avocatură partenere.

Un element de noutate în raport cu anii precedenţi îl reprezintă apariţia revistei pentru prima oară în variantă electronică. Revista poate fi accesată pe site-ul asociaţiei – http://asd-ub.ro, la secţiunea destinată publicaţiilor.

Blogul ASD

Fiind publicaţia online a Asociaţiei Studenţilor în Drept, blogul şi-a propus, încă de la apariţia sa în primăvara anului trecut, să scoată în evidenţă proiectele desfăşurate de asociaţie printr-o prezentare „post factum” a acestora. Având în vedere posibilitatea ca un student să nu poată participa, din motive obiective, la un proiect la care şi-ar fi dorit să participe, ne propunem ca, prin intermediul blogului, să asigurăm transmiterea informaţiilor esenţiale prezentate în cadrul fiecărui proiect către publicul interesat, în vederea informării dar şi a promovării proiectelor în scopul asigurării unui număr crescut de participanţi de la ediţie la ediţie. Totodată, blogul este şi o publicaţie informală, un spaţiu în care orice student al Facultăţii de Drept care are o pasiune pentru latura redacţională să îşi poată împărtăşi gândurile cu ceilalti studenţi.

Campanii de advertising

Păstrând tradiţia anilor anteriori, Departamentul Marketing & PR îşi desfăşoară activitatea şi pe reţelele de social media, administrând paginile de Facebook şi Instagram ale asociaţiei. Campaniile de advertising au scop umoristic, propunându-şi să dezvolte instrumentele de promovare online utilizate de asociaţie.

Anul acesta, departamentul a desfăşurat două campanii informale de advertising, pe tema sărbătorilor de iarnă şi pe tema sesiunii („Codul studentului în sesiune”). Acestea s-au bucurat de popularitate în rândul studenţilor, în general, de-a lungul timpului, imaginile realizate de membrii Departamentului Marketing & PR fiind receptate şi de studenţi de la alte facultăţi din Bucureşti şi din ţară.