STUPEFIANT! N-o să-ţi vină să CREZI! Umblă vorba prin curtea facultăţii că un student la Drept s-a trezit dimineaţa în pat cu MINTEA GOALĂ-PUŞCĂ, după ceea ce pare să fi fost o NOAPTE INCENDIARĂ de învăţat la Doctrine juridice!

Totul a ieşit la iveală în această dimineaţă, când studentul cu pricina s-a dus până la magazin să îşi cumpere o cutie de cafea. Faţa palidă şi cearcănele evidente l-au dat de gol pe studentul nostru în legătură cu ce a făcut aseară.

Întrebat ce s-a întâmplat cu exactitate, studentul a spus că nu îşi aduce aminte prea multe: „Într-o secundă eram cu cartea deschisă la pagina 90, creştea deja inima în mine. Aveam, în sfârşit, speranţa că ajung undeva cu materia asta, şi de dimineaţă, când am deschis la pagina 30, mi-am dat seama ca nu mai înţeleg nimic…”

Ion Popescu, unul dintre vecinii studentului în cauză, reputat sociolog în timpul zilei şi meseriaş în bricolaj pe timpul nopţii, a spus că i s-a părut ceva ciudat în seara precedentă. „De-abia terminasem de dat cele 5 găuri în perete cu bormaşina, după cum e datina în familie, bineînţeles, după ce am mutat şi mobilierul din sufragerie ca să acopăr găurile pe care le-am dat cu o seară înainte, şi am auzit venind de la vecinu’ nişte strigăte ciudate. Mi s-a părut că a spus ceva legat de revelaţia divină şi un sfânt, nu am înţeles prea bine cum îl cheamă, parcă Augustin. Iniţial am crezut că suferă de schizofrenie, dar după am auzit cuvântul restanţă şi mi-am adus aminte că el e student la Drept. Nu e o problemă, nu m-a deranjat foarte tare, aşa mai face el când e în sesiune…”, a declarat Ion Popescu, în timp ce îşi curăţa mândru bormaşina.

Unul dintre colegii celui cu pricina, Mihăiţă, şi-a dat seama imediat cum a ajuns la facultate că este ceva în neregulă cu al lui coleg: „Totul a devenit clar în momentul în care am văzut că nu a venit la seminarul de Instituţii politice. Mai ales că el venea de obicei, zicea că îi place materia… Se vede că a avut parte de o noapte grea.”, a declarat acesta.

Acest articol e un pamflet. Nu încurajăm învăţatul exclusiv în zilele premergătoare examenului.