După ce au trecut cu brio de jocurile de la ISFS, de prima zi de facultate, au reușit să ajungă și la seminare după Dineu și Balul Bobocilor, precum şi la primele teste care, la fel ca vremea de afară, i-au lăsat rece, sfârșitul toamnei i-a surprins  pe Studentius și Studentia , cuplul de aur al Facultății de Drept, într-un moment decisiv al relației lor. Să fie vremea  schimbătoarea de vină sau este altceva la mijloc?

Deși au crezut că pauzele petrecute împreună la cafenea sau în sala 27, învăţând, le vor face relaţia mai puternică, cei doi au ajuns în faţa unei mari decizii, să pună capăt relaţiei lor mai solide decât „ cei 5 grei ai facultăţii”. Atât Studentius, cât şi Studentia, și-au reproșat unul altuia cat de insensibili i-au făcut  procedura civilă sau dreptul penal și cât de mult s-au schimbat odată cu începerea facultății. Marea lor iubire de odinioară a luat sfârșit, iar în locul acesteia au apărut frămantarile, reproşurile si suspiciunile.

Oare sentința a fost favorabilă vreunei părti?

Tânărul Studentius,  un romantic din fire, a încercat să îi amintească Studentiei toate momentele frumoase petrecute împreună, toate promisiunile realizate, precum şi că vor învăţa împreună pentru sesiunea de iarnă sau că nu vor ajunge în toamnă la sesiunea de mariri. Studentia, o fire orgolioasa, cu un caracter puternic, nu i-a putut trece cu vederea lui Studentius toate momentele în care a ales seminarul de Drept financiar sau cursul de DIP în locul unei întâlniri cu ea, în care să o ajute să rezolve spețele la Civil. Totuși, ea nu poate uita cu uşurintă orele în şir petrecute împreună.

Pe de altă parte, Studentius  nu a putut nega aceste fapte şi, fiind  un tânăr cu principii, sârguincios și dornic să evolueze cât mai mult, le-a pus pe seama nevoii de studiu intens, datorate de apropierea sesiunii de iarnă, care va implica mult efort, determinare și implicare din partea sa. Însă Studentia se simte neglijată şi nu dorește să fie pusă pe locul doi, mai ales, spune ea, după o amărâtă de sesiune.

Oare mai există vreo șansă de împăcare pentru cei doi?

Astfel, confruntaţi cu venirea iernii îngreunate de perspectiva sesiunii, precum și cu neînțelegerile cauzate de aceasta, lanțul de iubire s-a rupt.Precum mai toate primele iubiri, nici iubirea dintre cei doi nu a rezistat, însă a lăsat în urma sa o frumoasă poveste de iubire între doi tineri studenți, dar și numeroase amintiri de neuitat. Poate, în viitor, Studentius și Studentia se vor reîntâlni, la momentul și la locul potrivit…

Va continua.

Carmen Jugravu, grupa 112