Despre


Obiectul principal de activitate al departamentului constă în a oferi studenţilor Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti, oportunitatea efectuării stagiului anual obligatoriu de practică juridică.

Accesoriu obiectivului principal, Departamentul Practică Juridică îşi propune îndrumarea şi dezvoltarea profesională a studenţilor, prin intermediul proiectelor desfăşurate.

Departamente


Vezi mai mult

Stagiul de practică

Stagii de practică:

 • Stagiul din toamnă
 • Stagiul din primăvară
 • Stagiul din vară

Datorită organzării eficiente a departamentului și a asociației, organizarea a trei stagii de practică a devenit o regulă de la care Departamentul Practică juridică nu se abate.

Acest an universitar nu constituie o excepție, astfel că cele trei stagii de practică organizate în parteneriat cu societăți de avocatură, birouri de executori judecătoresti, birouri notariale și instituții au oferit oportunitatea efectuării practicii de specialitate obligatorie pentru peste 600 de studenți.

Successus per labor

,,Successus per labor” presupune acordarea de stagii remunerate pe perioada verii. Astfel, zeci de studenți au efectuat, în 6 ediții până în prezent, stagii de practică plătită pe perioada verii, datorită colaborării cu partenerii Successus per labor, precum:

 • Bondoc și Asociații
 • KMPG Legal
 • EVERSHEDS România
 • Cosmovici Intellectual Property
 • CMS Law
 • Stratulat Albulescu Attorneys at Law
 • JGV
 • Volciuc-Ionescu

Ars diplomatica

Este unul dintre proiectele ce au o cerere uriașă, el presupunând vizite în cadrul entităților diplomatice din România. Acest interes ridicat se datorează faptului că proiectul se axează pe diplomație, o zonă interesantă pentru studenții de la Drept, dar poate insuficient abordată de către facultate.

Și acest an, Ars Diplomatica a fost un succes, desfășurându-se ediții la Ambasada Suediei și Ambasada Canadei.

De umbrae justitiae

Proiectul presupune materializarea conceptului de shadowing, un student petrecând o zi cu un avocat sau un magistrat, o zi în care să observe ce presupune profesia acestuia.

De umbrae justitiae a înregistrat un număr peste 200 de înscriși, aproximativ 100 selectați și zeci de parteneri din lumea juridică, dintre care amintim: Bondoc și Asociații, Dentons, R&R, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Post judicium

Post Judicium este proiectul de succes al Departamentului Practică Juridică care, datorită numărului mare de înscriși, considerăm că întrunește niște elemente căutate de studenții Facultății de Drept, Universitatea din București. Proiectul presupune conștientizarea repercusiunilor unei sentințe privative de libertate prin vizitarea Penitenciarelor Jilava și Rahova, descoperirea mediului existent într-un penitenciar și ce impact are asupra psihicului unui infractor.

Edițiile de Post Judicium constau într-o vizită la penitenciarele mai sus menționate, în care studenții au parte atât de experiența vizuală a vieții de după gratii, cât și de sesiuni de Q&A cu personalul angajat.

Insights

Insights este un proiect de tip open day care oferă studenților oportunitatea de a observa ce se întâmplă în spatele ușilor caselor de avocatură, instituțiilor publice și nu numai. Scopul său este de a le contura participanților o viziune de ansamblu asupra oportunităților de carieră pe care le pot avea după absolvirea facultății.  Proiectul presupune efectuarea unei vizite la sediul colaboratorului din ediția respectivă, în cadrul căreia participanții să poată interacționa cu actori ai scenei juridice și să poată afla răspunsuri la întrebările lor.

Unele dintre cele mai remarcabile și de succes ediții de Insights au fost la: Administrația Prezidențială, Curtea Constituțională a României, OMV Petrom, Serviciul Român de Informații, DLA Piper, Bondoc și Asociații.