Despre


Departamentul de Relații Externe se ocupă cu reprezentarea Asociației Studenților în Drept, Universitatea din București la nivel extern și are ca principal scop stabilirea și meținerea colaborărilor cu alte asociații studențești.

Prin obiectul său de activitate, acest department aduce față în față studenții Facultății de Drept, Universitatea din București cu studenții altor universități din țară, și nu numai. Încă de la înființare, departamentul de Relații Externe, prin proiectele sale cu element de extraneitate, și-a propus să creeze pârghiile unor colaborări viitoare ale Asociației Studenților în Drept, atât pe plan național, cât și internațional.

Departamente


Vezi mai mult

Autostrada de Drept

,,Autostrada de Drept” presupune un schimb de experiență între studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București și studenți ai altor facultăți de Drept din țară și din Republica Moldova. Obiectivul principal al proiectului îl constituie familiarizarea participanților cu diferențele dintre universități în ceea ce privește experiența de învățare.

Programul cuprinde activități academice – atât participarea la cursurile facultății „gazdă”, cât și evenimente extracurriculare – dar și activități sociale – cu scopul de a permite participanților din diferite orașe să se cunoască mai bine și să creeze conexiuni.

O zi student

Proiectul „O zi student” are ca scop familiarizarea elevilor de liceu cu ceea ce înseamnă Facultatea de Drept. În mod uzual, acesta presupune tururi fizice prin Palatul Facultății de Drept, însoțite de informații și explicații din partea voluntarilor, cuprinzând și sesiuni de întrebări și răspunsuri în cadrul cărora elevilor li se răspunde la toate curiozitățile despre ceea ce înseamnă să fii student la Drept.

Ultima ediție s-a desfășurat online, pe parcursul mai multor zile, înglobând activități informale – cu scopul de a-i ajuta pe elevi să cunoască diferite aspecte privind viața de student – și formale – cu scopul de a le oferi acestora perspective referitoare la oportunitățile pe care le au în cadrul Facultății.