Despre


Departamentul de Relații Externe se ocupă cu reprezentarea Asociației Studenților în Drept, Universitatea din București la nivel extern și are ca principal scop stabilirea și meținerea colaborărilor cu alte asociații studențești.

Prin obiectul său de activitate, acest department aduce față în față studenții Facultății de Drept, Universitatea din București cu studenții altor universități din țară, și nu numai. Încă de la înființare, departamentul de Relații Externe, prin proiectele sale cu element de extraneitate, și-a propus să creeze pârghiile unor colaborări viitoare ale Asociației Studenților în Drept, atât pe plan național, cât și internațional.

Departamente


Vezi mai mult

Autostrada de Drept

,,Autostrada de Drept” presupune un schimb de experiență între studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București și studenți ai altor facultăți de Drept din țară și din Republica Moldova. Obiectivul principal al proiectului îl constituie familiarizarea participanților cu diferențele dintre universități în ceea ce privește experiența de învățare.

Programul cuprinde activități academice – atât participarea la cursurile facultății „gazdă”, cât și evenimente extracurriculare – dar și activități sociale – cu scopul de a permite participanților din diferite orașe să se cunoască mai bine și să creeze conexiuni.

O zi student

Proiectul „O zi student” are ca scop familiarizarea elevilor de liceu cu ceea ce înseamnă Facultatea de Drept. În mod uzual, acesta presupune tururi prin Palatul Facultății de Drept, însoțite de informații și explicații din partea voluntarilor, cuprinzând și sesiuni de întrebări și răspunsuri în cadrul cărora elevilor li se răspunde la toate curiozitățile despre ceea ce înseamnă să fii student la Drept.

Mai mult, pe lângă activitățile formale (cunoașterea profesorilor și a profesioniștilor dreptului, alături de participarea la procese simulate și dezbateri), elevii iau parte și la activități informale, cu scopul de a-și cunoaște viitorii colegi.

Anatomia unei Crime

Proiectul Anatomia unei Crime se materializează sub forma unei colaborări cu departamentul Academic și cu Societatea Studenților în Medicină din București. Aceasta pune studenții față în față cu spețe reale, prezentate de psihologi judiciari, procurori criminaliști și medici legiști, oferindu-le șansa de a analiza, din mai multe perspective, fenomenul criminal.

Binding Nations

Conferința de Drept Internațional Public ,,Binding nations – the purpose of Public International Law” este o colaborare între Asociația Studenților în Drept și o organizație studențească a Universității din Tartu (Eesti Õigusteaduse Üliõpilaste Liit).

Evenimentul își propune să expună opinii juridice ale specialiștilor din Romania și Estonia cu privire la evenimente curente, relevante pentru societatea de astăzi.

Prima ediție a avut loc in 2022 și a avut ca temă situația tensionată dintre Rusia si Ucraina.

Diplomacy from Details to whYs

„Diplomacy from Details to whYs” este proiectul departamentului Relații Externe, în colaborare cu Asociația Tineretului ONU din România și se adresează studenților care își doresc să urmeze drumul diplomației și vor să afle cât mai multe despre acest domeniu, direct de la specialiști.

Workshopul se întinde pe două zile, prima zi axându-se pe partea teoretică, iar cea de-a doua pe punerea în practică a tuturor elementelor legate de diplomație și deprinse în ziua precedentă.

Proiectul reprezintă oportunitatea perfectă pentru ca cei pasionați de diplomație să primească răspunsuri pentru curiozitățile lor și să descopere o multitudine de oportunități.

Study without Borders

Cu toții vrem să știm în ce direcție să ne îndreptam după terminarea facultății… Poate master? Unde? În țară sau în străinătate? Ei bine, proiectul „Study without Borders” încearcă să răspundă la aceste întrebări, prezente în mintea fiecărui student.

Proiectul are ca scop prezentarea programelor de master ale universităților din Olanda, alături de prezentarea elementelor personale ale vieții de student în altă țară.

Aceasta conferință este organizată în colaborare cu Nedway Education, putând reprezenta un ghid personal al fiecărui student ce dorește să-și extindă orizonturile. Proiectul oferă informații și îndrumare în vederea alegerii celei mai bune opțiuni de studiu, în funcție de aria de interes a studenților, pentru a face această tranziție mai ușoară, dar și memorabilă.