Despre


Departamentul de Resurse Umane din cadrul Asociației Studentilor în Drept este considerat a fi “Poarta către ASD” , întrucat principala activitate o reprezintă recrutarea de noi membri, pe baza unui proces de selecție minuțios și obiectiv. Deși acesta este obiectivul principal, Resursele umane se ocupă atât cu perfecționarea actualilor membri cât și cu sporirea relațiilor de colaborare interdepartamentale prin organizarea teambuildingurilor, a trainingurilor și a altor numeroase proiecte.

Departamente


Vezi mai mult

Recrutările ASD

Recrutările reprezintă cel mai amplu proiect al departamentului. Este un proiect ce durează 4 săptămani, proiect în urma căruia membrii departamentului caută să selecteze cei mai motivați și potriviți oameni pentru a face parte din asociație.

  • Prima sesiune de recrutări (5 octombrie – 14 noiembrie 2016) a debutat cu peste 350 de chestionare, dintre care au fost admiși la interviuri 185 de candidaț În perioada de mentorat au fost acceptați 96 de recruți sub coordonarea a 16 mentori. Numărul resurselor umane ale asociației a crescut cu 90 de membri.

În a doua sesiune de recrutări (22 februarie – 3 aprilie 2017), cei mai buni 29 de recruți din cei 100 care au depus chestionarul au fost acceptați în asociație.

Teambuildingurile şi serile de jocuri

Deşi, la prima vedere, par doar simple activități recreative, acestea au ca scop întărirea relațiilor interdepartamentale, precum şi încurajarea spiritului de echipă și dezvoltarea culturii organizaționale.

Teambuildingurile ASD sunt caracterizate de inovație şi diversitate. În noiembrie 2016 se puneau la punct ultimele detalii pe malul mării, în Mamaia, iar teambuildingului aferent celei de-a doua perioade de recrutări, din martie 2017, i se pregăteau activitățile printre munți şi văi, în Câmpulung Muscel.

Fiecare perioadă este unică, având un specific diferit la fiecare organizare, cu activități şi tematică cât mai diferite:

  • Submarinul ASD (11-13 noiembrie 2016) – jocul s-a derulat pe parcursul a 7 ore. Participanții au fost împărțiți pe echipe, scopul fiecăreia fiind să ducă la capăt fiecare provocare lansată de organizatori pentru a obtine cheile ce urmau să deschidă toate camerele submarinului ASD și astfel să reușească să preia comanda acestuia.
  • Game of Thrones – varianta ASD (31 martie – 2 aprilie 2017): participanții au fost împărțiți pe echipe, fiecare echipă reprezentând o casă – corespondentă unui departament ASD. Scopul participanților a fost acela de a aduna toate bucățile de puzzle pentru a completa portretul liderului casei respective, reușind să deblocheze Tronul de Fier. Participanții au jucat contra jocului, deși au fost împărțiți în echipe, a fost necesar ca fiecare echipă să completeze toate jocurile pentru a ajunge la Tronul de Fier. Astfel, grupurile formate au fost încurajate să se ajute reciproc în depășirea provocărilor lansate de organizatori.

Primul pas în public speaking

Proiectul are loc de mai multe ori pe parcursul semestrului. Numărul de participanți este în medie de 18 pe fiecare ediție. Proiectul îşi propune îmbunătățirea abilităților de a structura și de a susține un discurs. Este un proiect destinat exclusiv membrilor ASD.

Un Crăciun altfel – ediția a 2-a (13-19 decembrie 2016)

Proiectul este organizat de membrii Departamentului Resurse umane, fiind destinat membrilor din asociație care și-au dorit ca în preajma sărbătorilor să ofere cadouri și să petreacă timp alături de copiii de la Parohia Vatra Luminoasă și alături de cei de la Asociația Fluens. 100 de copii, 100 de cadouri, 70 de studenți bucuroşi că pot dărui.

Traininguri

Acestea sunt susţinute pe diverse teme – public speaking, mangement de proiect, neuro-programare lingvistică, mentorship – s-au organizat ori de cate ori a fost nevoie de pregătire pe aceste domenii.

T.O.T (Training Of Trainers) – şi-a propus să ofere gratuit, pentru 16 membri ASD, cursul de 60 de ore în urma căruia aceștia au devenit traineri și au dobândit capacitatea, în urma trainingurilor organizate de Departamentul Resurse Umane, de a implementa informațiile acumulate.