Pentru că sunt conștiincioși, studenții Facultății de Drept au vizitat sediul acesteia chiar și astăzi, sâmbătă – 22 octombrie. În cadrul prezentării departamentelor Asociației Studenților în Drept din perioada de mentorat, membrii ASD sub condiție suspensivă s-au întrecut în abilitățile lor de colaborare, și împreună au reușit să dea viață unei povești pe placul tuturor, creat prin contribuția fiecăruia din cei 12 membri ai echipei. Cele opt grupe au avut o misiunea nici grea, dar nici ușoară de a crea o poveste.

Regulile au fost următoarele: prima echipa a trebuit să formuleze un început al poveștii, ultima- un final, iar celelalte echipe au avut ca scop principal sa descrie fiecare câte o acțiune care să formeze cuprinsul micii compuneri. Care a fost tematica de la care studenții au trebuit să creeze o înșiruire de idei ?

Studenție , studenție , ce viață îmi faci tu mie !

Ce a ieșit? 

 

Studenție, studenție, ce viață îmi faci tu mie…

După o vară în care mi-am petrecut zilele în fața calculatorului și nu am văzut lumina zilei (dar am văzut Suicide squad), m-am decis să merg la facultate. Venind cu CFR-ul din provincie, am ajuns în doar trei zile la Capitală, unde mă așteaptă un alt tren, de data asta, pe sub pământ. În drum spre facultate, shaorma la 4 lei mi-a făcut cu ochiul, însă am hotărât ca măcar în prima  zi să încep „cu dreptul”. Încă de pe scări, m-au întâmpinat greii facultății  (Cicerone&co).

Apoi, am intrat….

Grupa 1

…și am început să alerg pe culoarele facultății cu paharul de cafea în mână, încă 5 minute și trebuie să ajung în sala de examen! Profesorul, un om sobru și exigent, urăște să întârzii la curs, da-păi la examen! Respirând sacadat, urc treptele de la A2, cât pe ce să alunec, fac stânga la librărie rapid și atunci puf! mă izbesc de domnul profesor și cafeaua mea se întâlnește cu cafeaua dumnealui!

Ghiciți cine are restanță?

 Grupa 2

Și din cauza asta m-am îndrăgostit,

În liceu nu am prea fost iubit

Și brusc, totul s-a schimbat,

De când la facultate am intrat.

Era frumoasă, zâmbăreață,

Puțin știrbă, dar măcar fără mustață,

Tonul ei era perfect – nu avea nici coșuri pe față,

Slavă domnului că era creață!

Ce înaltă, ce zglobie,

Ce viață îmi faci tu mie,

Studenție, studenție…

Grupa 3

Nici nu m-am spălat pe față,

Curs la opt de dimineață,

Rău student!” – îmi spune mie,

Studenție, studenție, ce viață îmi faci tu mie!

Cu doctrina-mi fac de cap,

Mi se strigă „Picat! Picat”!

Test roman și-ISDR

Asta viață nu prea e…

Vai de mine, vai de noi,

Sper s-ajung în anul doi,

Studenție, studenție, ce viață îmi faci tu mie!

Grupa 4

Probabil că viața de student nu părea așa de simplă cum am zis mai înainte (în versuri). Holurile facultățile sunt împânzite de oameni triști, iar după o săptămână groaznică la facultate simți nevoie să te exteriorizezi, așa că începând cu vinerea asta m-am relaxat în Silver. Ghici cine m-a dus acasă după ce ne-am cunoscut la blind date-uri!

Grupa 5

Weekend-ul s-a terminat când am realizat că în trei ore am seminar la  constituțional, iar eu eram încă în fața clubului, așteptând taxiul. După ce am așteptat prea mult în frig, am pornit spre metrou, gândindu-mă cât de nepotrivit ar fi să merg la seminar în ținută de club și pantofi eleganți. Căutând în geantă abonamentul, am găsit constituția de la Monitorul Oficial. Asta va compensa cu siguranță ținuta!

Grupa 6 

După club, pentru că am rămas cu prea multă lună la sfârșitul banilor, după ce am petrecut nopțile de weekend, cu traista-n băț, colindându-mă prin toate cluburile, conștiința m-a lăsat de mult. M-am trezit fără bani și neîmplinit. Ca student la Drept, toate drumurile nu duc la Roma, ci la sala 27. Ne vedem la examen!

Grupa 7

După toate acestea, a început să mă bată gândul să mă las de facultate și să fug în lume.

FINAL

Ș-am încălecat pe o șa și v-am spus poveste-așa. Și-am încălecat pe o lingură scurtă, să trăiască cine ascultă!

Grupa 8